onsdag 3 augusti 2011

Alla tjatar om semester...

...och det är ju inte så konstigt, för det är verkligen så SKÖNT att få ha hela familjen hemma, tillsammans, flera veckor! Underbart att få sova så länge man (läs: Mio) vill, äta frukost ute, länge, pyssla i grönsakslandet tillsammans, plocka hallon tillsammans, bada tillsammans, allt utan att behöva klämma in det där det måste få plats.
Vädret bryr jag mej inte mycket om. Alltså, man kan ju inte göra jättemycket åt det, så man får ju anpassa sej istället då. Och vad gör lite regn och kyla då och då? Skulle det vara tropisk värme hela sommaren så skulle dom flesta på dessa breddgrader klaga över det också. Så låt sommaren ha sin gång, det brukar bli bra. Och är man inte nöjd, så får man väl göra nåt åt det - resa till solen typ - eller vänta till nästa sommar. Klagomål har då aldrig hjälpt förut, så det tycker jag att vi kan lägga ner.

Tänkte på det där med resor också...är det verkligen just solen och värmen man reser till? Betalar man verkligen flera tusen för att åka till ett annat ställe för att få ligga i solen? För vad händer då om solen är i moln hela tiden? Man kanske helt enkelt skulle passa på att göra nåt roligt som inte är så beroende av vädret istället då?
Alltid när man kommer hem från en resa, vare sej det är i Nås, Egypten eller Thailand så är väl dom första frågorna man får besvara: Hur var vädret då? Hade ni det varmt och skönt? Sällan hör man väl nån fråga: Hittade ni på nåt roligt? Busigt? Spännande? Nä, man bara tar för givet att man åker för vädret. Och har det varit molnigt/regnigt/blåsigt/kallt så uttrycker folk sej med djupaste sympati och tycker resan var bortkastade pengar.

Kom igen nu folkens, vädret är en av de saker vi inte kan göra nåt åt just nu, kanske ska vi låta vädret ha sin gång och anpassa oss efter det istället för att klaga, klaga, klaga!? För börjar man en gång känna efter hur varmt/hett/kallt/blött/blåsigt det är, så då känner man det bara ännu mer.

Nu ska jag gå ut i köket och lyssna på Mio när han pratar med kokta vaktelägg, kan bli mycket spännande! Oavsett väder ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar